Styrelsen

Vill du bli medlem? Läs mer om hur du går tillväga på sidan WBWR.

2019 - Styrelse består av:
Martina Karlsson (Ordförande), Julie Sandberg (Sekreterare), Linda Ångman (Kassör), Inga Söderlind, Julia Andersson, Malin Lindahl, Anneli Lövgren, Sten Vidmark, Peter Lindgren Wasserman

Nedan kan du läsa lite om våra medlemmar. Fler foton och texter kommer! Är du medlem och också vill synas på hemsidan, skicka gärna text och bild till styrelsen@wbwr.se så lägger vi in dem 🙂

jag&lillanNamn, ålder bostadsort:
- Martina Karlsson, 33år, Stugunäs, Umeå. (Ordförande WBWR)
Häst/hästar:
-
Ett 7årigt sto, halvblod/arab
Favorit-westerngren:
- Svårt då vi inte själva gjort så mycket tillsammans...men trail får det bli, barrelrace att titta på =)
Bästa westernminne:
-
Allra första gången jag red western! Min vän Elin jobbade hos Göran Lindström och hade tjatat på mig några gånger att följa med på en tur (fanns ju några hästar att motionera), jag gav mig till slut!
En quarter vid namn Cielo fick jag, och det var mig en seg en, vilket var tur eftersom jag inte suttit på häst på något år. Och självklart fastnade jag med tröjan på hornet när jag klev av! =D
Vad är din vision av en westernförening:
Mitt mål är att WBWR skall vara den självklara mötesplatsen för alla westernintresserade i Västerbotten.
Vi ska vara en förening som är till för alla oavsett ålder eller vilken nivå man rider western på. Man ska känna sig välkommen!
Vi ska vara aktiva och erbjuda våra medlemmar utvecklings möjligheter på olika nivåer samt hitta på skojiga aktiviteter där vi kan umgås och ha kul, för westernridning är kul!

juliaNamn, ålder bostadsort:
- Julia Andersson bor i Stugunäs (ledamot)
Häst/hästar:
Jag har två hästar, ett varmblodssto på 15 år (2001) och hennes dotter varmblod/arab på 1,5 år (2015).
Favorit-westerngren:
Min favorit gren har varit trail men den delar numera plats med ranch riding efter jag tävlade den grenen för skojs skull.
Bästa westernminne:
Jag har många bra minnen som handlar om western, men jag minns när jag första gången fick rida på två araber som var utbildade i western. Det var svårt, väldigt svårt i början men när polletten väl trillade ner så minns jag hur kul det var och att jag sedan dess inte ångrat att jag fortsatte med western.
Vad är din vision med en westernförening?
Min vision med vår westernförening är att tillsammans jobba för westernridningen i Västerbotten och framförallt Umeå området. Att öka intresset för western, värna om gemenskapen och att ha så roligt som möjligt =)

LindaOchPhoenixNamn, ålder bostadsort:
- Linda Ångman, bor på Sofiehem i Umeå (kassör)
Häst/hästar:
Jag har nu en Appaloosa som jag kallar Phoenix (2012).
Favorit-westerngren:
Min favoritgren att titta på är trail och reining men jag har inte mycket erfarenhet av tävling själv.
Bästa westernminne:
Jag bodde som ung ett år i Texas och där var det verkligen "western style" på allt. Mitt bästa minne är nog då jag första gången satt i en westernsadel, jag blev kär direkt :-). Tyvärr fanns inte möjlighet att utöva westernridning då jag kom hem så det är först senare år då jag köpte egen häst som intresset tog fart igen.
Vad är din vision med en westernförening?
Jag hoppas vår förening bidrar till att fler hästintresserade människor här i Umeåtrakten får upp ögonen för westernridning och allt roligt runtomkring. Vi ska ha roligt och lära av varandra oavsett nivå och ålder.

SofiaNamn, ålder bostadsort:
- Sofia Hamre, 32 år gammal. Bor i Röbäck med sambo, 3 barn, 2 hundar, 2 kaniner och 1 katt.
Häst/hästar:
An Poet Arab född 28 maj 2011. Han kom till mig som ettåring och det visade sig vara mitt livs stora kärlek!.
Favorit-westerngren:
Är helt ny inom westernridningen. Är en hoppryttare från början men intresset för western har alltid funnits sedan barnsben. Den gren som jag intresserat mig mest för är trail.
Bästa westernminne:
Bästa westernminne är från ca 12 års åldern då jag och en kompis fick fara på en långritt på en westernranch i Boden. Red för första gången i en riktig westernsadel på en stor nordsvensk valack. Det var en varm och solig tur i underbar skog!
Vad är din vision med en westernförening?
Min vision men en westernförening är att alla ska vara välkomna. Att vi lär av varandra, alla kan bidra med något.

Sekreterare (mandatperiod 2016)
Susanne Jonsson skriver:susanne
Jag bor med min man Anders och våra pojkar Fabian 10år och Nilas 1år på gård. i Hössjö sedan drygt fem år. Vi har två appaloosor Angus nyss fyllda 7år och Starlight 12år. Barnen har shettisen Kela som är 19år. Vi bodde tidigare i Kungsbacka. och jag började med western med min kallblodstravare Gullan omkring 2003. Gullan och jag tävlade D-klass i framförallt trail. Vi var även med på Westernallsvenskan som gick på C-nivå och då fick vi ställa upp för laget i plesure på en tävling - det var inte vår gren, vi varvade alla hästar i galoppen fyra gånger och höll på att rida över domaren men skoj var det! Behöver jag berätta att det inte blev nån rosett?
Jag var aktiv i klubben WVK på den tiden, Westernryttarna Viskadalen Kungsbacka. Angus och jag drömmer om att börja tävla i reining så småningom och tränar mot det. Än så länge har vi startat i trail, pleasure och horsemanship ett par gånger och vi debuterade 2015. Under 2016 har jag gått in för att träna för instruktörer för att bli bättre och bättre och tog tävlingspaus. Jag tränar sen många år tillbaka för Jenny Hansson som driver Ranchhästar och det ville jag fortsätta med när vi flyttade upp till Umeå så jag brukar ordna clinics med Jenny här hos oss ibland. Western är för mig att kommunicera med hästen med så små hjälper som möjligt och så lång tygel som möjligt och med mjuk hand och eftergift. Målet är att kunna rida min häst i alla gångarter i form med bara en halsring, utan en massa skarpa bett. Bettet är absolut ingen broms i min värld!

Vi drog igång WBWR Inga och jag 2015. Jag ville verkligen vill få igång intresset för westernridning här i Umeå. Nu kliver jag av styrelsen eftersom jag känner att tiden för styrelsearbete inte finns just nu. Men jag kommer att fortsätta vara aktiv i den mån jag kan, hoppas vi blir fler som vill det.